23948sdkhjf

EU i tænkeboks om Galileo

I sidste uge overskred konsortiet bag satellitprojektet Galileo tidsfristen for at komme med en plan for den fremtidige finansiering af projektet. Bolden er nu spillet tilbage til EU.
Prestigeprojektet Galileo var i høj grad lagt an på, at private virksomheder skulle bære en væsentlig del af omkostningerne. Den strategi har nu vist sig at slå fejl, og i sidste uge måtte konsortiets private deltagere opgive at nå til enighed om en finansieringsmodel for det fremtidige arbejde. Det skriver Ingeniøren.

Dermed er EU nødt til at genoverveje, hvordan man vil gøre projektet til virkelighed. Og meget tyder på, at der må skydes endnu flere offentlige midler ind i opbygningen af satellitsystemet.

- Det vil være billigere at lade satellitsystemet bygge for offentlige midler end at garantere et privat lån for hele byggesummen på markedsvilkår, sådan som konsortiet ønskede, siger kommissionens talsmand, Michele Cercone.

Oprindeligt var tanken, at konsortiet bag Galileo-projektet skulle tjene penge ved at sælge navigationssignalerne, hvilket dog har vist sig mere end vanskeligt, og det er hovedgrunden til, at projektet nu er i krise.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078