23948sdkhjf

SystemTeknik atter på danske hænder

En af Danmarks førende virksomheder indenfor salg, projektering og produktion af elektriske styre- og effekttavler – SystemTeknik A/S – har fået nye ejere.
Det er investeringsselskabet Jysk-Fynsk Kapitalanlæg, A/S som overtager 55 % af aktiekapitalen. De resterende 45 % købes af fire ledende medarbejdere. Købet af SystemTeknik A/S forventes endeligt gennemført den 29. juni 2007 under forudsætning af, at visse forhold opfyldes.

Sælger er det svenske selskab DACKE PMC AB, en af skandinaviens førende virksomheder inden for hydraulik og automation. DACKE PMC AB - med hovedkontor i Helsingborg – overtog SystemTeknik i 2000 fra Sophus Berendsen-gruppen i forbindelse med købet af de nordiske selskaber i Berendsen PMC. Virksomheden blev grundlagt i Aalborg i 1953 af fabrikant Børge Edvind Pedersen under navnet Aalborg Dynamotors.

Ny ledelse
Samtidig med nye ejere får SystemTeknik også ny ledelse. Den nuværende administrerende direktør Christian Sørensen bliver formand for bestyrelsen, mens teknisk chef Karsten Ingemann Pedersen bliver ny administrerende direktør. De to indgår også i den nye ejerkreds, som desuden tæller logistikchef Henrik Pilgaard Andersen og økonomichef Anita Oue Laursen.

Om baggrunden for købet siger Karsten Ingemann Pedersen, at DACKE PMC gennem nogen tid af strategiske årsager har ønsket at skille sig af med SystemTeknik, som med sine el-baserede produkter falder noget udenfor de områder, hvor koncernen primært er aktiv.

- Omvendt har vi følt, at vores udvikling blev stækket, så længe vi var en del af en meget stor koncern med primær fokus på hydraulik.

- Med Jysk-Fynsk Kapitalanlæg A/S har vi fået en stærk kapitalpartner, som også kan tilføre os betydelig knowhow på andre områder. Dermed har vi fået et helt nyt og spændende grundlag for en fortsat vækst og udvikling, siger Karsten Ingemann Pedersen.

Han tilføjer, at den fremtidige vækst blandt andet vil komme fra offshore- og marinesektoren samt fra procesautomation, hvor SystemTeknik ser stigende markedsmuligheder.

Pænt overskud
SystemTeknik A/S omsatte sidste år for knap 120 mio. kr., mens resultatet på bundlinien var et mindre underskud. Denne udvikling er dog nu vendt og virksomheden venter et kunne realisere et pænt overskud i år.

Der er godt 100 medarbejdere i SystemTeknik A/S som har samlet både administration, produktion og service i nye lokaler i Aalborgs østlige industriområde. Ca. 75 % af omsætningen stammer fra hjemmemarkedet med en lang række af de største danske industrivirksomheder blandt kunderne.

Jysk-Fynsk Kapitalanlæg er et nyt investeringsselskab, der ejes af fem store jysk-fynske virksomheder og fonde. Udover SystemTeknik A/S er Jysk-Fynsk Kapitalanlæg medejer af SkanDek Tagelementfabrik A/S i Hobro, Hi-Con ApS i Hjallerup, der fremstiller højstyrkebetonelementer, tekstilvirksomheden KABOOKI A/S i Herning og KE Fibertec A/S i Vejen, der fremstiller luftfordelingssystemer baseret på fiberteknologi.

Kilde: Jysk-Fynsk Kapitalanlæg - http://www.jf-kapital.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078