23948sdkhjf

Integrationsprojekt skal give nydanskere arbejde

Mange virksomhedsledere har gode erfaringer med at ansætte nydanskere. Derfor har Integrationsministeriet bedt dem om at fortælle andre om deres erfaringer i forbindelse med det kommende projekt ”Mangfoldighedsledelse”, der skal sætte fokus på integrationen af nydanskere i danske virksomheder.
Nydanskere gør sig godt i danske virksomheder. En undersøgelse fra Institut for Konjunkturanalyse, der er lavet i samarbejde med Integrationsministeriet viser, at på 80 % af de 1000 arbejdspladser, der har deltaget i undersøgelsen, har man gode erfaringer med at ansætte nydanskere. Det oplyser ErhvervsBladet.

Årsagen til succesen er, at nydanskere har viljen og evnerne til at tilpasse sig et nyt job, selvom de ikke har den samme viden som danske medarbejdere. Jes Rask Jensen, værkfører fra Glern Glas i Østjylland fortæller:

- Selv om mange af vores nydanske kolleger ikke fra start havde kompetencerne til præcist de jobfunktioner, vi kunne tilbyde, så har de medbragt viljen og evnen til at angribe problemstillinger og komme med løsningsforslag. Ingen af de problemer, jeg i forvejen havde forestillet mig, viste sig at blive til virkelighed, siger han.

Og nu vil Integrationsministeriet have ledere som Jes Rask Jensen til at gå forrest i kampen for at få de små og mellemstore virksomheder til at ansætte nydanskere. Som første skridt etablerer man et landsdækkende netværk ”Leder til Leder”, der omfatter 50 ledere, og disse skal så sprede det glade budskab blandt kolleger et par gange om året.

Selve projektet "Leder til Leder" er en del af det samlede integrationsprojekt "Mangfoldighedsledelse", og begge dele skydes i gang torsdag den 7. juni 2007.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08