23948sdkhjf

Mondo køber to danske it-virksomheder

Mondo A/S meddelte i går, at man overtager de danske it-virksomheder Alpha IT APS samt Netdanmark A/S, sidstnævnte med eget datacenter i Århus.
Opkøbene er de endelige skridt i den planlagte konsolidering af hostingmarkedet, som Mondo præsenterede i oktober 2006, da virksomheden blev noteret på Københavns Fondsbørs. I konsekvens af opkøbene opjusteres samtidig forventningerne til årets omsætning.

Den samlede købesum for Alpha IT på 30 mio. kr. betales gennem en kombination af kontant vederlæggelse og nyudstedelse af aktier. Købesummen for Netdanmark på 11,35 mio. kr. betales ligeledes gennem en kombination af kontant vederlæggelse og nyudstedelse af aktier.

Alpha IT har siden 1999 leveret infrastrukturprojekter, facility management og driftsløsninger på en ren Microsoft-platform til SMV-markedet (små og mellemstore virksomheder). Netdanmark er en af Danmarks mest professionelle SMV-leverandører inden for drift af skalerbare Microsoft-løsninger. Netdanmark ejer og råder desuden over eget 1.500 m2 stort datacenter i Århus med en fysisk kapacitet på mere end 8.000 serverunits. Med overtagelsen af Alpha IT og Netdanmark vokser Mondo samtidig til ca. 350 medarbejdere i alt, hvoraf ca. 50 medarbejdere i Danmark vil være beskæftiget med hosting og IT-outsourcing.

- Jeg er både personligt og på Mondos vegne meget glad for netop disse to akkvisitioner. Der er tale om to selskaber, der hver for sig er ganske unikke. Hvor Mondo traditionelt har haft sin styrke inden for traditionel IT-outsourcing i den øvre del af SMV-markedet har både Alpha IT og Netdanmark fokuseret på den brede del af dette marked. Det betyder, at vi med disse to virksomheder får en meget bred kundeplatform at krydssælge inden for, og da begge virksomheder har udviklet meget skalerbare forretningsmodeller, kan vi relativt nemt eksportere disse til andre markeder uden for Danmark, siger administrerende direktør Anders Chr. Andersen, Mondo.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078