23948sdkhjf

Sverige snart klar med ubemandet fly

Svenskerne er langt fremme, når det gælder udviklingen af ubemandede fly, der kan indsættes i den almindelige flytrafik blandt bemandede fly.
Selv om svenskerne arbejder hårdt på at kunne lancere det første ubemandede fly, de såkaldte UAV’er, er der stadig nogle hurdler, der skal overkommes. Selv om det teknisk er muligt at producere et ubemandet fly, mangler der stadig regler for, hvordan de skal kunne indsættes i den civile flytrafik. Det skriver nyteknik.se.

- I dag findes der ingen UAV’er der er integreret med flyveledningssystemet for civile fly i Europa. Men Sverige kan blive et af de første lande i Europa, hvor det bliver muligt, siger Erik Bergdahl, UAV-inspektør i den svenske luftfartsstyrelse til nyteknik.se.

Ifølge EU skal de første ubemandede fly indsættes i den civile trafik senest i 2012, og i Sverige er det Saab, der er længst fremme med udviklingen af et sådant fly. Allerede i 2008 håber flyproducenten at få tilladelse til at flyve med en UAV-prototype på 300-400 kg i et kontrolleret luftrum.
Læs mere om: Saab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109