23948sdkhjf

B&O satser på forskningssamarbejde med højere læreanstalter

Bang & Olufsen har netop indgået et forskningssamarbejde med Aarhus Universitet og Ingeniørhøjskolen i Århus. Et samarbejde der skal sikre, at Bang & Olufsen i fremtiden har adgang til den rette ekspertise inden for blandt andet betjening og lyd- og billedkvalitet.
Samarbejdet indebærer blandt andet sponsering af lektorstillinger på hhv. Datalogisk Institut ved Aarhus Universitet og Ingeniørhøjskolen i Århus. Yderligere to stillinger skal fordeles inden for hhv. akustik og betjening, men der er endnu ikke truffet endelig aftale med de relevante institutioner.

Langsigtet forskningsstrategi
Bang & Olufsen har en lang tradition for forskningssamarbejde. Dette nye samarbejde har et mere vidtrækkende og langstrakt sigte, idet virksomheden, blandt andet gennem en række sponserede lektorstillinger, ønsker at sikre en forankring af forskningsresultaterne.

- Vi kan se, at vi får brug for kandidater med kompetencer inden for specifikke områder, og derfor er vi rigtig glade for samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne, forklarer Bang & Olufsens senior teknologispecialist Søren Bech.

Undervisning på B&O
Oprustningen på forskningsområdet giver desuden mulighed for, at både lektorer og studerende kan benytte Bang & Olufsens faciliteter og undervise virksomhedens specialister i den nyeste forskning. Og som noget ganske nyt i samarbejdet mellem erhvervslivet og de højere læreanstalter kommer lektorernes undervisning af Bang & Olufsens specialister til at foregå på Bang & Olufsen, ligesom virksomhedens specialister får mulighed for at undervise på uddannelsesinstitutionerne.

Begejstrede uddannelsesinstitutioner
Også uddannelsesinstitutionerne finder samarbejdet inspirerende og fremsynet. Rektor for Ingeniørhøjskolen i Århus, Ove Poulsen, siger:

- Det er første gang, vi oplever en dansk virksomhed, der går så langt i et forskningssamarbejde med Ingeniørhøjskolen i Århus. Vi glæder os til samarbejdet, både på vegne af vore medarbejdere og ikke mindre på vegne af vore mange dygtige ingeniørstuderende, som med aftalen får mulighed for at komme tæt på en virksomhed, som er kendt for fremragende teknologi og produkter, og som er i sin helt egen klasse hvad angår design, funktionalitet og brugervenlighed.

Kilde: Ingeniørhøjskolen i Århus - http://www.iha.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079