23948sdkhjf

Luftbro mellem dronefirma og uddannelse

Sky-Watch vandt i Lotto, da de valgte den første praktikant i udviklingsafdelingen.
Forbindelsen mellem dronefirmaet Sky-Watch i Støvring og Aalborg Universitet er formaliseret. Men ikke før sidste efterår kom den første praktikant forbi dronefirmaets udviklingsafdeling. Og det har været en succesoplevelse for alle parter.

- Vi har haft praktikanter i virksomheden tidligere, men det er første gang, vi har en praktikant i udviklingsafdelingen. At få en praktikant kan være lidt som at spille Lotto, men den her gang fandt vi projektet, inden vi fandt manden, der så blev udvalgt efter kvalifikationer og i tæt samarbejde med Aalborg Universitet, forklarer Chief Technology Officer i Sky-Watch Anders Friis om Jonas Markussen, der i efteråret 2014 kom i praktik i firmaet.

Anders Friis forklarer, at Jonas Markussen har haft relativt frie rammer, men at han naturligvis på forhånd har kendt målet.

- Jonas er indgået i teamet på lige fod med de andre ansatte i udviklingsafdelingen. På den måde har han fået indsigt i, hvad det vil sige at være medarbejder her, slår Anders Friis fast.

Drømmen er job ved Sky-Watch
Jonas Markussens første projekt i Sky-Watch var et forskningsprojekt med henblik på at udvikle en tracking-algoritme, der gør det muligt at følge en bestemt person eller et objekt ved hjælp af forskellige teknologier. Projektet er gået så godt, at virksomhedens marketing-afdeling har sendt det til USA, hvor det amerikanske militær netop nu tester løsningen, og de første tilbagemeldinger er, at de er meget begejstrede for den nye feature.

Derfor var det heller ikke bare ”farvel og tak”, da praktikken sluttede; Jonas fik job på virksomheden i januar, og i februar, da han gik i gang med at skrive speciale, kunne han fortsætte i studiejob på Sky-Watch.

- Det er dejligt at få lov til at fortsætte med at arbejde med droner, siger Jonas Markussen, der har svært ved at skjule, at han drømmer om en fast stilling på Sky-Watch, når han er færdiguddannet som ingeniør til sommer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094