23948sdkhjf

Guldrandet amerikansk aftale til svensk helikopterproducent

Den børsnoterede, svenske helikopterproducent CybAero har indgået en aftale med US Naval Research Laboratory om videreudvikling og salg af den ubemandede helikopter Vantage. Aftalen åbner op for det amerikanske marked, som er verdens største.
Aftalen indebærer, at CybAero skal færdigudvikle helikopteren sammen med NRL. CybAero skal fabrikere helikopteren og får eneret til salg i hele verden. På sigt vurderer virksomheden, at aftalen kan have en værdi af et trecifret millionbeløb.

- I marts deltog vi i den internationale helikoptermesse HeliExpo i USA, hvor vi havde en fælles stand med NRL. Fremvisningen af Vantage fik meget opmærksomhed, og der kom blandt andet flere forespørgsler fra sydamerikanske lande, som ønsker at anvende Vantage til forskellige former for overvågning og måling, siger Mikael Hult, administrerende direktør i CybAero

Vantage er udviklet af NRL, et stort forskningslaboratorium i Washington, på bestilling fra den amerikanske marine.

Verdensmarkedet for ubemandede fartøjer vurderes at blive tredoblet i det næste årti således, at det har en værdi af ca. 47 mia. kr. USA’s markedsandel repræsenterer mindst 64 %.

Kilde: CybAero - http://www.cybaero.se

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063