23948sdkhjf

Skat køber scannere for millioner

Fire nye røntgenscannere hjælper Skat i jagten på narkosmuglere. Udbud til tocifret millionbeløb på vej.
På få minutter kan Skat finde ud af, om rejsende i landets lufthavne har slugt narkotika takket være nye røntgenscannere. Det sparer tid og ressourcer:

- Tidligere måtte vi overgive de rejsende til politiet, så de kunne blive CT-scannet på et hospital. Det tager gerne en hel dag og kræver rigtig mange ressourcer. Men i dag kan vi tilbyde en hurtig scanning med vores egen scanner, der bruger en røntgen med lav stråling, forklarer Preben Buchholtz, der er underdirektør i Skat, i en pressemeddelelse.

Efter en prøveperiode i Københavns lufthavn udbreder Skat nu også metoden til lufthavnene i Billund og Ålborg.

Udbud til tocifret millionudbud
- Vi har nu sat gang i et EU-udbud på et køb af tre scannere til lufthavnene i København, Billund og Ålborg, og vi regner med at være klar til at bruge dem i efteråret 2015, fortæller Preben Buchholtz.

De tre scannere, som nu indkøbes til lufthavnene i København, Billund og Ålborg, ventes at koste omkring fem millioner kroner til sammen.

Ud over de tre kropsscannere omfatter udbuddet også en ny mobil containerscanner. Den nye containerscanner skal erstatte den ældste af de containerscannere, som SKAT blandt andet har anvendt i forbindelse med FN's indsats med at fjerne kemiske våben fra Syrien.

Det samlede udbud ventes at løbe op i et mindre tocifret millionbeløb.

Hvornår processen ventes afsluttet og en leverandør fundet kan Skat ikke svare på med henvisning til, at henvendelser skal foregå gennem de rette kanaler, så længe udbuddet kører.

Deadline for interesserede firmaer, der ønsker at afgive bud, er den 15. april 2015. Læs mere om udbuddet på ted.europa.eu .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125