23948sdkhjf

Testlaboratorium underskriver nye aftaler

CoLab Odense, udviklings- og testlaboratorium til velfærdsteknologiske produkter, indgår aftaler med OUH, Region Syddanmark og Odense Kommune.
CoLab Odense skal fremme innovation af teknologier på tværs i sundhedssystemet. Udgangspunktet for samarbejdet det nye samarbejde med Region Syddanmark og Odense Kommune er, at borgerne målrettet skal involveres i afprøvningen og implementeringen af teknologierne. Målet er at understøtte udviklingen af nye velfærdsprodukter, bl.a. for at sikre at ressourcerne udnyttes bedre i både region og kommune.

CoLab Odense skal netop understøtte initiativer, der kommer fra praksis, og som har afsæt i konkrete behov og udfordringer oplevet af fagpersonale, patienter/borgere og pårørende. Det behovsbaserede fokus på nye løsninger skal samtidig give muligheder for vækst ved udvikling af eksisterende virksomheder og opstartsvirksomheder og ved tiltrækning af nye velfærdsteknologiske virksomheder.

Fakta: CoLab
CoLab Odense er det første lokale CoLab under CoLab Denmark. CoLab Denmark skal hjælpe det tværsektorielle samarbejde med udvikling, test, afprøvning og modning af velfærdsteknologiske koncepter og produkter. I praksis foregår det bl.a. i de lokale ”laboratorier”, hvor der gennemføres driftsnære udviklings- og testforløb af borgernære teknologier på tværs af sektorer. Alt sammen i tæt samarbejde med virksomheder, medarbejdere, patienter, pårørende og andre eksterne parter.

Foruden CoLab Odense er CoLab Sønderjylland, CoLab Sydvestjysk og CoLab Lillebælt på tegnebrættet. Plug & Play og Recovery Lab er allerede etablerede labs under CoLab Denmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156