23948sdkhjf

iPhone-feberen rammer snart Europa

De første tre europæiske telefirmaer er nået til enighed med Apple om salget af den eftertragtede iPhone. De tre har dog måttet gribe dybt i lommerne og indgå en højst usædvanlig aftale med amerikanerne.
De første iPhones skulle angiveligt blive solgt gennem tyske T-mobile, franske Orange samt engelske O2. Efter lange forhandlinger er de blevet enige med Apple om en distributionsaftale. Aftalen indebærer blandt andet, at Apple skal have 10 % af indtægterne fra taletid og datatrafik genereret af de hypede telefoner. Det skriver Computerworld.

Det er endnu uvist, hvornår iPhone kommer til Danmark. Der har været forlydender om, at TDC skulle være dansk distributør, men disse rygter har mistet pusten, efter at danskernes britiske samarbejdspartner, Vodafone, angiveligt ikke har formået at lave en aftale med Apple.

Generelt har det vist sig vanskeligt for Apple at lancere iPhone i Europa, idet det europæiske mobiltelefonmarked er mere fragmenteret end det amerikanske, hvor telefonen distribueres gennem AT&T.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094