23948sdkhjf

Prototype af det magiske skab præsenteret i Odense

Efter næsten to års udvikling blev prototypen på et innovativt transport- og logistiksystem præsenteret i Odense den 13. marts 2015.
Mere end 50 personer med interesse for hospitalslogistik deltog, da IHL-projektets prototype på et nyt transport- og logistiksystem blev præsenteret på en workshop hos Syddansk Sundhedsinnovation i Odense fredag den 13. marts 2015.

Her fik de mulighed for at se og afprøve ”det magiske
IHL - Intelligent hospitalslogistik
IHL-prototypen er med støtte fra Markedsmodningsfonden udviklet siden maj 2013 af projektgruppen Intelligent Hospitalslogistik (IHL) med deltagelse af 10 private virksomheder og fem danske sygehuse.

Målet er at udvikle og tilpasse eksisterende teknologier, sådan at de bliver pålidelige, sikre og hygiejniske nok til at møde kravene på fremtidens supersygehuse.
skab”. Herfra kan hospitalspersonalet hente varer, som ligger klar, og/eller på en touchskærm bestille det, som de mangler. Når varen er bestilt, sørger IHL-systemet for, at den bliver gjort tilgængelig i skabet, der er bygget ind i hospitalsvæggen.

Automatisk fremtid på hospitalerne
Den praktiske demonstration af IHL’s IT-betjening, det magiske skab og affaldshåndteringen gav anledning til gode dialoger og spørgsmål om, hvordan IHL-systemet vil komme til at fungere på landets sygehuse.

- Jeg tror, at IHL kan bidrage til, at man får en mere præcis logistik, så læger og sygeplejersker kan få leveret det, de har brug for. Jeg tror meget på automatiske systemer. Det er fremtiden for hospitalsvæsenet, sagde Torben Steen Mogensen, dr.med. og vicedirektør på Hvidovre og Amager Hospital.

På vej mod den endelige model
Og udviklingen af IHL-systemet fortsætter:

- Dagen har givet mig en klar fornemmelse af, at vi er på rette vej, og at vi fik et skulderklap af deltagerne på workshoppen. Nu skal vi teste systemet igen hos brugerne på hospitalerne, inden vi fremlægger den endelige og modulære løsning, siger IHL-projektleder Niki Nicolas Grigoriou.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.307