23948sdkhjf

Dicentia bløder stadig

Krisen er endnu ikke overstået for cd- og dvd-producenten Dicentia. Bundlinjen er stadig ildrød, og virksomheden nedjusterer forventningerne til 2007.
Den samlede omsætning i koncernen endte i første halvår på 188,3 mio. kr., hvilket er en kraftig tilbagegang fra 260,5 mio. kr. i første halvår sidste år. Resultatet før skat endte på -19,6 mio. kr., og også her er der tale om en klar tilbagegang fra -10,2 mio. kr. fra første halvår sidste år.

Salget af dvd’er og cd’er har været stærkt vigende og er sammenlagt faldet fra 49,1 mio. stk. til 39,7 mio. stk. Tallet dækker over et faldende cd-salg og et stigende dvd-salg. På den baggrund har ledelsen valgt at nedskrive forventningerne til årets omsætning fra 450-475 mio. kr. til 425-450 mio. kr.

- Den igangværende konsolidering i branchen i såvel Europa som globalt fortsætter drevet af behovet for lavere omkostninger i såvel produktion som distribution. Dicentia har som nævnt i Årsrapport 2006 allerede taget store skridt på vejen i denne proces, og yderligere tiltag er nødvendige for at sikre en rentabel drift. Ledelsen vil derfor accelerere processen mod yderlig konsolidering i branchen ved øget samarbejde m.v. med europæiske replikatører, skriver virksomheden i sin halvårsrapport.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.915