23948sdkhjf

Stadig virksomheder der ignorerer bortskafning af elskrot

Sidste år blev der indført et direktiv, der påbød virksomheder, der markedsfører elektriske og elektroniske produkter, at bortskaffe elskrottet. Der er dog stadig en gruppe af virksomheder, der ikke overholder direktivet.
Resten af elektronikbranchen må bøde for, at en lille gruppe af virksomheder ikke respekterer det såkaldte WEEE-direktiv, der påbyder at bortskaffe elskrot på forsvarlig vis. Det skriver Ingeniøren.

- Det er vores lovlydige medlemmer, der kommer til at betale ekstra, når andre smyger sig uden om, derfor har vi stort fokus på freeriders. Og det er jo konkurrenceforvridende, fordi disse virksomheder så har færre udgifter end deres lovlydige konkurrenter, siger Peer Lund-Thomsen, direktør i den kollektive indsamlingsordning Elretur, der står for bortskaffelsen af 85 % af affaldet.

Overtrædelser af direktivet anmeldes til Miljøstyrelsen, og her har man fået ca. 40 henvendelser siden 1. januar sidste år. Af disse vælger de fleste at overholde reglerne, når de bliver gjort opmærksom på dem, men en lille hård kerne forbryder sig hårdnakket mod direktivet til skade for hele branchen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125