23948sdkhjf

Danskere skal levere måleudstyr til Mars-ekspedition

Når ESA (European Space Agency) i 2013 skyder sin ExoMars mission i gang med opsendelse af en raket, der to år senere landsætter en rover på Mars overflade, bliver det med danske måleudstyr i køretøjet.
Roveren, der populært kan kaldes en ”Marsbil”, er blandt andet udstyret med måleinstrumenter, der skal udforske det geologiske miljø på planeten. Et af instrumenterne, LAMDA, skal udvikles af et dansk konsortium bestående af Innoware A/S, Kirkholm Maskiningeniører A/S og Aarhus Universitet. Måleinstrumentet LAMDA (Laser Anemometer and Martian Dust Analyser) har til formål at måle vindhastighed, vindretning og støvaflejringer på planeten.

Kirkholm Maskiningeniører A/S står for den mekaniske del af LAMDA projektet. I projektet er de store konstruktionsudfordringer at holde vægten så lav som muligt samtidig med, at konstruktionen er stærk nok til at klare de ekstreme påvirkninger den udsættes for under opsendelse og landing.

- Arbejdet bliver en spændende og udfordrende opgave, der kombinerer brug af gammeldags ”brainpower” og anvendelse af avancerede numeriske metoder som FEM og CFD. For os er LAMDA projektet et effektivt middel til at skærpe vores faglige profil, udtaler Kjeld Bruno Pedersen, administrerende direktør for Kirkholm Maskiningeniører A/S.

Kilde: Kirkholm Maskiningeniører - http://www.kirkholm.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078