23948sdkhjf

Kineserne er vilde med danske varer

Danmarks eksport til Kina vokser med stormskridt. Også i de kommende år kan vi forvente høj vækst i salget af danske varer til kineserne.
Det er blandt andet danske højkvalitetsprodukter og skibstransport, kineserne efterspørger i stigende grad. I de første seks måneder af 2006 er den danske eksport til Kina steget med 40,4 % i forhold til året før, og den samlede eksport er dermed oppe på 8,5 mia. kr. Det skriver Børsen.

- Væksten i dansk eksport til Kina er næsten eksploderet i de seneste måneder. Med sine 1,3 mia. indbyggere er Kina et kæmpe marked. De store indkomstforskelle i Kina betyder, at dansk eksport foreløbig især er gået til byområderne. Men kommunistpartiet ved, at de også er nødt til at sikre udviklingen i landområderne. Det vil på
sigt sikre en stigende eksport til Kina, i takt med at stadig flere kinesiske forbrugere får råd til importvarer,udtaler cheføkonom i Dansk Erhverv, Jens Brendstrup, til Børsen.

Kina er dermed ved at blive et af dansk industris vigtigste eksportlande, og det er dét danske eksportmarked, der vokser hurtigst for øjeblikket. Også i de kommende år er der lagt op til, at eksporten til Kina til stige. Den kinesiske import af udenlandske varer ventes nemlig at blive fordoblet i inden 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096