23948sdkhjf

Kemikalieforbud truer norsk elektronikbranche

Alt fra fladskærme til digitalkameraer kan blive ramt af et norsk forbud mod 18 miljøgifte. I yderste konsekvens kan det betyde, at salget af de ramte elektronikprodukter bliver forbudt i Norge.
Med en ny restriktiv kemikalielov vil det norske Miljøverndepartement mindske brugen af 18 miljøgifte. Flere af stofferne er flittigt brugt i elektronikindustrien, som frygter, at et forbud vil føre til et stop af salget af blandt andet fladskærme, computere og kameraer. Det skriver Aftenposten.

- Bliver forslaget, som for nylig har været ude til høring, om forbuddet en realitet, vil det indebære, at en række elektroniske produkter bliver forbudt at sælge i Norge, siger Synnøve Bjørke, administrerende direktør i Elektronikbransjen, til Aftenposten.

Hun støttes af Per Morten Hoff fra IKT-Norge, der hæfter sig ved, at ingen internationale elektronikproducenter ønsker at lave specielle løsninger til det norske marked, og at det i det hele taget er vanskeligt at erstatte de omtalte stoffer.

Listen indbefatter følgende stoffer, som skal forbydes helt: Mellemkædede klorparafiner (MCCP), Bisfenol A, Muskxylen, Muskketon, Triklosan, det perflurerende stof PFOA, de bromere flammehæmmere HBCDD og TBBPA.

Følgende stoffer skal reguleres: Blødgøreren DEHP, de tinorganiske forbindelser TBT og TFT, Pentaklorfenol, Tensiderne DTDMAC, DODMAC/DSDMAC og DHTDMAC, tungmetallerne bly, cadmium, arsen og deres forbindelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062