23948sdkhjf

Topmøde i Aarhus

IT-virksomheder og forskere blev bragt sammen til SummIT i Aarhus.
Produkter og forskning i samspil. Der var med CISS’ direktør Kim Guldstrand Larsens ord topmøde for IT-virksomheder og forskere, da innovationsnetværket Infinit den 18. marts afholdt SummIT 2015. Omdrejningspunktet var de nyeste udviklinger inden for IT-forskning og -produkter, og stedet var Centralværkstedet i hjertet af Aarhus.

På programmet den 18. marts var oplæg om de nyeste tendenser og udviklinger samt udstillinger af produkter som wearables, sporings- og positioneringstjenester, fremtidige teknologier i Smart Society med mere.

Nye teknologier opstår
Kobling af forskere og virksomheder om anvendelse
Fakta: InfinIT
InfinIT er et landsdækkende innovationsnetværk for it, der bevæger sig i midterfeltet mellem forskere og virksomheder.

Netværkets opgave er at skabe synergier ved at føre de to parter tættere sammen om innovative it-projekter. Hermed får virksomhederne adgang til den nyeste viden om it og hjælp til at anvende den, mens forskerne får mulighed for at prøve viden af i praksis og få input til nye forskningsområder.
og udvikling af nye teknologier er et kernepunkt for InfinITs virke. Og det har SummIT og andre af netværkets arrangementer skabt med succes. Ifølge Kim Guldager Larsen kommer der omkring 20 projekter, hvor virksomheder og forskere har fundet sammen, ud af hvert SummIT.

Et projekt, der er stablet på benene efter SummIT 2013, er ”Det Talende Køleskab”. Center for Indlejrede Software Systemer ved Aalborg Universitet fremviste køleskabet, der skal fungere som batteri i fremtidens smart grid og interagerer intelligent med elnettet. Hermed kan strøm hentes til afkøling, når den er billig, og kølingen indstilles, når den er dyr.

De mange fremmødte kunne også se eksempler på, hvad samarbejde mellem forskningsverdenen og virksomheder kan skabe. Blandt andet Alexandra Instituttets arbejde med Internet of Things samt smart tekstilteknologi fra firmaet Ohmatex, der blandt andet fremviste et USB-stik indsyet i smart tekstil, et produkt der med firmaets viden er det eneste af sin slags i verden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093