23948sdkhjf

Siemens skal levere til verdens største offshore vindmøllepark

Siemens Wind Power i Danmark indgår aftale om reservation af 140 vindmøller til den planlagte, britiske Greater Gabbard havvindmøllepark. Aftalen er den største, der nogensinde er indgået på offshoremøller og omfatter 140 Siemens møller.
Møllerne til havvindmølleparken skal have en effekt på hver 3,6 MW til levering i 2009 og 2010. Kunden er Greater Gabbard Offshore Winds Limited (GGOWL), et partnerskab mellem Airtricity og Fluor.

Tidligere på året offentliggjorde GGOWL, at der er opnået byggetilladelse til etablering af havmølleparken, som kommer til at ligge 25 km fra Suffolks kyst ved Themsens udmunding. Den planlagte vindmøllepark kommer til at producere strøm med en maksimal kapacitet på 500 MW. Vindmøllerne vil blive placeret omkring Inner Gabbard og Galloper banker.

Det bliver den første britiske havvindmøllepark, som skal bygges uden for territorialfarvand, og parken kommer til at levere grøn strøm til mere end 415.000 britiske hjem.

Installationen af projektet påbegyndes i midten af 2009 med forventet afslutning ved udgangen af 2010.

- Siemens glæder sig over at have underskrevet denne reservationsaftale med Airtricity og Fluor om et så prestigefyldt projekt. Aftalen markerer endnu en milepæl for Siemens, som klar markedsleder på havvindmøllemarkedet, siger Andreas Nauen, administrerende direktør for Siemens Wind Power.

Eddie O’Connor, administrerende direktør for Airtricity udtaler:
- Vi glæder os over at have indgået partnerskab med Fluor i forbindelse med dette store vindmølleprojekt. Aftalen med Siemens om reservation af havvindmøller understreger, hvor seriøst Airtricity og GGOWLs engagement er i forhold til at kunne levere et reelt, bæredygtigt og vedvarende energi-alternativ. Globalt set er der mangel på vindmøller, og konkurrencen om at sikre leverancer vokser konstant. Set i den sammenhæng er det vitalt for Airtricity og GGOWL at have sikret sig denne aftale. Den styrker samtidig vores fortsatte engagement i at levere vedvarende energi i UK og på verdensplan.

Fluors administrerende direktør, Patrick Flaherty siger:
- Fluor har gjort forretninger med Siemens på flere forskellige markeder igennem mange år. Vi er glade for at kunne udvide samarbejdet til også at omfatte vindkraftmarkedet. At aftalen om mølleleverancer er i hus er en afgørende milepæl, som betyder, at vores aktionærer kan have tillid til at projektet lader sig gennemføre. Vi vil fortsætte samarbejdet med Airtricity for at bære projektet igennem til kontraktafslutning i starten af 2008, og vi ser frem til at gå ind i konstruktionsfasen og arbejde for at realisere den britiske regerings mål for vedvarende energi.

Kilde: Siemens Wind Power A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063