23948sdkhjf

Nyt center for trådløs teknologi

DELTA og Teknologisk Institut har indledt et nyt samarbejde om kortrækkende trådløse teknologier. Målet er at sende Danmark i front med trådløs teknologi
Med nye værktøjer og services vil DELTA og Teknologisk Institut give danske virksomheder kickstart og konkurrencefordele.

Tag et velkendt produkt, fx et plaster. Forsyn det med sensorer og en radiosender, og du har skabt en ny service, nemlig tryghed for patienten gennem fjernovervågning af fx temperatur, fugtighed og puls.

Tag en kontorbygning og forsyn også den med sensorer og radiosendere, så den selv fortæller servicemedarbejderen om de planter, der mangler vand, det utætte toilet på 3. sal, og at den store sal ikke har været benyttet i dag. Det åbne vindue og kaffemaskinen har huscomputeren selvfølgelig selv slukket.

Teknologien skal gøres tilgængelig
Der er mange visioner for det trådløse paradis, som indebærer nye services, nye forretningsområder, nye produkter. Trådløshed er ikke bare at klippe ledningen over, men i lige så høj grad at få vores omgivelser til at samarbejde om at skabe mobilitet, sikkerhed, tryghed, oplevelser og komfort for os. Udfordringerne er også store, blandt andet reguleringer og godkendelse, protokoller og standarder, fysiske begrænsninger, energiforsyning, rækkevidde, frekvensområder.

I det nystartede Center for Short Range Wireless Technologies vil DELTA og Teknologisk Institut sætte alle sejl til for at gøre den trådløse teknologi forståelig og tilgængelig for såvel de virksomheder, der anvender trådløs teknologi i deres produkter som de virksomheder, der med fordel kan begynde at bruge de trådløse produkter.

Konference i november
Centrets vigtigste aktiviteter vil være: Kortlægning af tilgængelige teknologier, etablering af demo- og testlaboratorier, kompetence- og udviklingsaktiviteter, etablering af faciliteter for godkendelsestest af nye produkter, rådgivnings- og udviklingshjælp til producenter og brugere, videnformidling via konferencer, artikler, hjemmeside mv.

Første aktivitet bliver konferencen Trådløs teknologi i kort snor! 29. november 2007 på Teknologisk Institut i Tåstrup.

Centret er etableret på baggrund af en treårig bevilling på 18 millioner kr. fra Rådet for Teknologi og Udvikling under Videnskabsministeriet samt egenfinansiering fra Teknologisk Institut og DELTA, med DELTA som ledende partner i samarbejdet.

Kilde: DELTA - http://www.delta.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094