23948sdkhjf

Milliardordrer på vej til Terma

Involveringen i udviklingen af Joint Strike Fighter forventes at kaste ordrer for op mod ni milliarder kr. af sig til Terma, hvis Danmark satser på det amerikanske kampfly.
I dag offentliggøres en rapport bestilt af Folketinget, der skal klarlægge, om Danmark har brug for nye kampfly til forsvaret. Det er en rapport, der er ventet med spænding, og specielt hos Lystrup-virksomheden Terma kan den få stor betydning. Her er man nemlig allerede dybt involveret i udviklingen af det amerikanske kampfly Joint Strike Fighter, og værdien af de mulige ordrer ligger i milliardklassen. Det skriver Ingeniøren.

- Vores succes afhænger af politikerne. Sådan er det jo også i mange andre brancher, men vi (forsvarsindustrien, red.) er måske mere udsatte, fordi storpolitiske hensyn spiller så stor en rolle, udtaler Jens Maaløe, administrerende direktør fra Terma, til Ingeniøren.

Indtil videre har Terma fået konkrete aftaler til en værdi af 248 mio. dollars, og samtidig har man indgået et Memorandum og Agreement med Lockheed Martin, Northrup Grumman og BAE Systems, der udvikler Joint Strike Fighter, hvor der er potentiale for ordrer til en samlet værdi af 1,6 mia. dollars. Dette afhænger dog af Danmarks fortsatte deltagelse i projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08