23948sdkhjf

Det skal være lovligt at fyre en medarbejder uden begrundelse

Med to ændringer i funktionærloven vil regeringen skære en del af den administrative byrde, som mange virksomheder oplever. Det vil spare virksomhederne for 300 mio. kr. i administrationsomkostninger.
Den ene forslag går ud på at afskaffe den obligatoriske tjenesteattest, der skal udstedes ved afskedigelse af medarbejdere. Her skal medarbejderen blandt andet have en begrundelse for fyringen. Angiveligt vil denne ændring spare arbejdsgiverne for 23 mio. kr. Det skriver Erhvervsbladet.

Den anden ændring skal afskaffe protokolpligten, hvor arbejdsgiveren har ansvaret for at føre referat, når der forhandles med organisationer om løn- og arbejdsvilkår. Det vil spare arbejdsgiverne for 277 mio. kr.

Mens arbejdsgiverforeningerne er begejstrede for de barslede lovændringer, er fagforeningerne dybt skeptiske.

- Langt flere virksomheder end i dag vil blive slæbt gennem retssager på grund af tvivl om aftaler og begrundelser for fyringer. Det får slet ikke den effekt på de administrative byrder, som der er lagt op til, og man kunne godt tro, at formålet i virkeligheden er at svække arbejdstagerens ansættelsesbeskyttelse, siger Byrial Bjørst, advokat i Teknisk Landsforbund, til Erhvervsbladet.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079