23948sdkhjf

Philips øger salget af forbrugerelektronik

Forbrugerelektronik er stadig det vigtigste område hos hollandske Philips. Derfor kan ledelsen glæde sig over, at salget i tredje kvartal er øget inden for dette segment – værre ser det dog ud inden for medicinalteknologi.
I alt fik Philips et overskud i tredje kvartal på 2,5 mia. kr. Hovedårsagen til dette var en salgsfremgang på 4,7 % inden for forbrugerelektronik, der er ét af tre områder, som hollænderne har valgt at satse på i fremtiden. Det skriver Børsen.

Anderledes sort ser det ud i divisionen for medicinalteknologi, hvor man har været tvunget til at nedjustere sine forventninger til årets vækst fra 6 % til 4 %. Investorerne straffede Philips ved at sende aktiekursen ned med 4,5 %.

- Hvis det er det, der skal være Philips’ vækstgenerator, så er der et problem, udtaler Corne van Zeijl, formueforvalter hos hollandske SNS Asset Management til Bloomberg.

I et forsøg på at skabe en mere fokuseret forretning på mindre konjunkturfølsomme produkter har Philips blandt andet frasolgt sin chip-produktion, ligesom man i sidste uge solgte en aktiepost i fladskærmssamarbejdet LG.Philips. I fremtiden agter man at satse på de tre områder; forbrugerelektronik, belysning og medicinalteknologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078