23948sdkhjf

Ny Greenpeace-rapport roser pc-producenter

Pc-producenterne er blevet bedre til at passe på miljøet. Det påstår i hvert fald en ny rapport fra Greenpeace.
Sammenlignet med sidste år er der klar fremgang at spore hos nogle af verdens pc-producenter. Mængden af bly, cadmium, kviksølv, hexavalent chromium og bromerede flammehæmmere er blevet reduceret kraftigt eller helt fjernet fra de 18 bærbare computere, som Greenpeace har testet. Dog kommer miljøorganisationen stadig med en løftet pegefinger, hvad angår PVC og phthalater. Det skriver ComOn.

- Vi står her foran et markant gennembrud i elektronik-sektoren, for den her undersøgelse viser jo rent faktisk, at branchen er i stand til globalt at producere pc'ere uden en række farlige stoffer. Desuden viser vores tests, at EU's RoHS-direktiv er et godt værktøj til at regulere en række kemikalier, men at der samtidig er behov for, at direktivet styrkes, så det inkluderer alle farlige stoffer som fx PVC, herunder de hormonforstyrrende phthalater og de øvrige skadelige bromerede flammehæmmere, udtaler miljøbiolog hos Greenpeace, Henrik Pedersen, til ComOn.

Nokia, Sony og Ericsson topper listen, mens Apple, HP og Panasonic løber med de nederste placeringer. Testen er udført af Eurofins laboratorium i Danmark og Greenpeaces Research Laboratoriums på Exeter University i Storbritannien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128