23948sdkhjf

Vestas etablerer forskningscenter i USA

Som led i Vestas’ mål om at fastholde og udbygge positionen som førende inden for moderne energi, etablerer virksomheden nu et nyt forsknings- og udviklingscenter i USA.
Forskningscentret vil beskæftige op mod 80 medarbejdere, når det er fuldt udbygget i 2010, men vil være operationelt allerede fra 2009.

- Vestas er i dag en teknologivirksomhed, og skal vi være ledende på markedet, må vi også være til stede og drive udviklingen frem, hvor markedet er. Og det er blandt andet i USA, siger Finn Strøm Madsen, President for Vestas Technology R&D.

Beslutningen kommer i forlængelse af Vestas’ etablering og udbygning af forskningscentre i Singapore, Indien samt i Danmark, hvor verdens største forskningscenter inden for vindkraft er under opførelse i Århus.

- Med endnu et center – nu i USA – er vi nået et stort skridt videre i Vestas’ globale og langsigtede satsning på teknologi og forskning, siger Finn Strøm Madsen, der af samme grund har ændret den globale Vestas Technology R&D organisation, så Research nu fungerer som en selvstændig enhed.

Placering endnu ikke besluttet
- Vi har endnu ikke besluttet, hvor i USA centret skal placeres, men vi undersøger primært mulighederne i nærheden af de store, anerkendte universiteter, siger Finn Strøm Madsen, der har store forventninger til det nye center.

- Det er afgørende for os at kunne tiltrække de bedste talenter fra hele verden – og herunder deltage i den teknologiske udvikling sammen med nogle af verdens førende universiteter. Derfor vil en placering tæt på et universitet klart have første prioritet, siger Finn Strøm Madsen.

Vindenergi vokser markant i hele Nordamerika. I USA alene øgedes kapaciteten fra vindkraft i 2006 med over 30 % til i alt cirka 12.000 MW, og senest har det amerikanske energiministerium, Department of Energy, varslet store offentlige investeringer i vedvarende energi i USA.

Kilde: Vestas - http://www.vestas.com

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112