23948sdkhjf

NKT Cables bygger ny højspændingsfabrik

NKT Cables’ planer om at udbygge sine højspændingsaktiviteter bliver nu kraftigt accelereret med opførelsen af en state-of-the-art højspændingsfabrik.
Det sker som følge af en beslutning om at flytte virksomhedens Køln-baserede aktiviteter til en erhvervspark (også i Køln), der ligger tæt på Rhinen. Der er samtidig indgået aftale om salg af NKT Cables’ nuværende fabriksområde i Køln. Dette salg fører til en opjustering af NKT koncernens resultatforventninger før skat for 2007 til i niveauet 1 mia. kr.

Det nye Køln-domicil åbner mulighed for etablering af helt nye faciliteter til den fremtidige produktion af høj- og mellemspændingskabler, fiberbaserede overvågningskabler, OPGW (luftledninger med integrerede optiske fibre), superledende kabler og metalbaserede produkter. Sigtet hermed er at kunne imødekomme det stigende behov for nye kabelløsninger, der relaterer sig både til bæredygtig energi og til en mere effektiv udnyttelse af transmissions- og distributionsnettene verden over.

Der er indgået aftale om, at NKT Cables kan bygge på et 84.000 kvadratmeter stort areal i Køln, der er en del af industrikoncernen Bayers store erhvervspark. Det forhold, at NKT Cables herfra vil få direkte adgang til havnefaciliteter ved Rhinen har været et væsentligt element ved valget af denne placering.

Der bliver tale om en investering i nye produktionsfaciliteter, som i perioden 2008-2010 forventes at ligge i størrelsesordenen 750-850 mio. kr.

Salget af det hidtidige domicil - en 126.000 kvadratmeter stor ejendom resulterer i en positiv likviditetspåvirkning på ca. 260 mio. kr. og en indtægt før skat i niveauet 60-70 mio. kr.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093