23948sdkhjf

Initiativpris til Dali

Dansk Industri Aalborgs Initiativpris 2007 blev mandag uddelt, og det blev højttalerfabrikken Dali der løb med æren.
- Fra baglokale til verdensmarked. Sådan kan Dali A/S' kraftpræstation kort beskrives. I starten af 1980'erne begyndte man at bygge højtalere til de kræsne danske kunder i Hi-Fi Klubben. I dag er Dalis højtalere blevet en mærkevare, der er kendt i mere end 50 lande for høj kvalitet og stilrent design. Det er et moderne industrieventyr. Den præstation vil DI Aalborg hermed kvittere for, sagde formand for DI Aalborg, Peter Rindebæk.

Dali A/S åbnede en fabrik i Nørager i 1986. I mange år blev produkterne kun markedsført i HIFI-klubben, men det var svært at opnå tilstrækkelig volumen i produktionen til et rent hjemmemarked. Vendepunktet kom efter 1999, hvor man etablerede en ny strategi og begav sig ud på de udenlandske markeder. Gennem eksport har man kunnet sprede sin risiko og opnå flere stordriftsfordele. 90 % af omsætningen bliver i dag skabt uden for Danmark, og Dali har øget sin omsætning med 20 % om året i et marked, som ellers ikke vokser.

Modsat andre virksomheder i branchen har Dali holdt fast i en høj grad af sin produktion i Danmark. Samlingen af alle funktioner under ét tag giver en god fælles produktforståelse og har samtidig betydning for det danske kvalitetsbrand.

- Vi hører ofte om globaliseringen som en udfordring for dansk industri. Dali har vist, at globaliseringen også rummer nye muligheder for vækst og udvikling i dansk produktion. Det gør Dali til en foregangsvirksomhed inden for globalisering, der kan inspirere os alle, siger Peter Rindebæk.

I forbindelse med overrækkelsen var Rebilds borgmester Anny Winther til stede og holdt en tale.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11