23948sdkhjf

Der er penge i brugte robotter

Bare fordi en robot har udtjent sin værnepligt i en given virksomhed, betyder det ikke, at den er værdiløs. Den kan sagtens få nyt liv et andet sted.
Hos Robotool i Vejen har man blandt andet specialiseret sig i at formidle brugte robotter til industrien, og her opkøber man robotter, der kasseres i en virksomhed og opgraderer dem, så de kan bruges andre steder. Det skriver Børsen.

- Når man kigger efter brugte robotter, skal man selvfølgelig vælge nogle, der kan serviceres og skaffes reservedele til. Baglandet skal være i orden. Derfor arbejder vi primært med brugte robotter fra ABB, men vi er ikke bundet til nogen leverandører. Selve udvælgelsen og vurderingen er i princippet nøjagtigt som med en brugt bil, og det er den slags, vi rådgiver om i tæt samarbejde med kunden siger salgsdirektør i Robotool Claus Didriksen til Børsen.

Robotool aftager hovedsageligt brugte robotter fra bilindustrien, hvor de typisk har kørt i 80.000 arbejdstimer. Ved at udskifte sliddelene, og i øvrigt renovere robotten, vil den sagtens kunne tilfredsstille de fleste virksomheders behov. Claus Didriksen anslår, at en brugt robot vil kunne løse 90 % af alle industriopgaver.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063