23948sdkhjf

Linak satser på nye områder

Den lave dollar, høje råvarepriser og massive investeringer i et nyt forretningsområde er den direkte årsag til, at actuatorproducenten Linaks resultat er faldet med næsten 30 mio. kr.
Linak-koncernen, der en af verdens førende inden for design og produktion af elektriske lineære actuatorsystemer, kan efter regnskabsåret 2006/2007 fremvise et resultat på 182 mio. kr. – det er et fald i forhold til sidste regnskabsår, hvor resultatet blev på 212 mio. kr.

Dog er administrerende Direktør Bent Jensen tilfreds, eftersom det har været et vanskeligt år, hvor det alligevel er lykkedes at lægge næsten 190 mio. kr. oven i omsætningen. Omsætningen i 2006/2007 lå på godt 1,8 mia. kr. mod 1,6 mia. kr. året før.

Årsagen til det voldsomme fald på resultatsiden er den lave dollar, de høje råvarepriser og en 12 millioner kroners investering i et helt nyt forretningsområde, der allerede i 2008/2009 ventes at give en væsentlig stigning i både omsætning og indtjening.

Bent Jensen ønsker ikke at afsløre det nye forretningsområde, men kan og vil dog oplyse, at den første ordre på området allerede er i hus. Spændingen bliver udløst i marts 2008, hvor Linak løfter sløret for den store forretningshemmelighed.

Salgsmæssigt har væksten været speciel stor i Danmark og Sverige for produkter til skriveborde med hævesænke-
funktion.

- Det er et marked, som har ligget underdrejet de seneste år. Men nu er der virkelig kommet gang i det segment
igen, siger Bent Jensen til dagbladet Børsen.

Se Linaks profil på Electronic Supply.

Kilde: Linak Danmark

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093