23948sdkhjf

Stadig røde tal hos Danionics

Batteriproducenten Danionics må stadig kigge langt efter overskud på bundlinjen. Virksomhedens asiatiske joint venture koster stadig mange penge.
Helt i tråd med forventningerne kom Danionics ud af årets tre første kvartaler med et underskud på 1,4 mio. kr. Dermed er der tilbagegang at spore fra sidste år, hvor selskabet havde et overskud på 2 mio. kr. – dog kun takket være ekstraordinære indtægter fra lejeindtægter og ejendomssalg på 3,9 mio. kr.

Virksomhedens smertensbarn er stadig joint venturet Danionics Asia Ltd., som stadig ikke har fået den ordretilgang, som man havde regnet med. Derfor skriver virksomheden i sit kvartalsregnskab, at man regner med at tilføre yderligere 2,7 mio. kr. til samarbejdet med GP Batteries.

På den positive side er Danionics Asia’s kundebase blevet udvidet fra de oprindelige otte til 11 aktive kunder fra Taiwan, Kina og USA, ligesom virksomheden melder om en stigende interesse for lithium-ion polymer batterier.

- Volumenerne til de 11 aktive kunder er dog stadigvæk for små til, at Joint-Venturet kan udnytte sin nuværende kapacitet. Både salget og ordrebeholdningen ligger under det forventede. Det viser sig ganske enkelt at tage længere tid end forventet at bryde ind i markedet, skriver virksomheden i sin kvartalsmeddelelse.

Danionics regner stadig med et underskud i 2007 på 2-3 mio. kr., og Danionics Asia forventes ikke at bidrage positivt til regnskabet.

Kilde: Danionics - http://www.danionics.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079