23948sdkhjf

Året der gik – optimistisk start på vinteren

Electronic Supply ser tilbage på året der gik. Et nyt år byder altid på masser af uprøvede muligheder, og i elektronikbranchen var lysten da også stor til at revolutionere markedet på den ene eller den anden måde.
På hjemmefronten var ekspansionslysten stadig stor hos de danske elektronikvirksomheder. Hos Hamann Electronics startede man året med en kapitaludvidelse, der skulle lægge grunden for den fremtidige vækst ( Hamann Electronics får kapitalindsprøjtning af Mezzamin ).

Hos kollegerne i BB Electronics tumlede man også med ekspansionsplaner, og i 2007 skulle der for alvor gøres noget ved planerne om at erobre vores svenske broderfolk. Derfor gjorde man alvor af planerne om at etablere en salgsorganisation hinsidan ( BB Electronics etablerer sig i Sverige ).

Hos kk-electronics i Ikast tog man en anden taktik i brug. Her købte man Dansk Lavspændings Konstruktion for på den måde at udvide kompetencerne inden for ”effektdistribution” ( kk-electronics overtager DLK ).

Danmarks elektronikstolthed B&O så dog ingen grund til at ændre på den vanlige strategi med at satse på high end markedet. Her passede Struer-virksomhedens nye bil-stereoanlæg perfekt ind, og 2007 blev året, hvor bilfabrikkerne for alvor fik smag for de jyske audio-systemer ( B&O får ny storkunde ).

Hos underskudsplagede RTX Telecom holdt man også fast i sin strategi. En nyudviklet Skype-telefon skulle vende de røde tal til overskud, og det hele begyndte da også ganske fornuftigt for den nordjyske virksomhed - senere fik tonen dog en anden lyd ( Skype-telefon forgylder RTX ).

Optimismen boblede også hos industrikonglomeratet Schouw & Co., der kunne præsentere et rekordregnskab. Specielt en af koncernens virksomheder klarede sig overvældende godt - lysfabrikken Martin ( Martin lyser op i Schouw-regnskab ).

Lyst så det også ud for AlfaView, der fik et gevaldigt skulderklap, da man fik lov at levere virksomhedens højtprofilerede fladskærme til Saudi Arabiens kongehus ( Dansk fladskærmsproducent bliver kongelig hofleverandør ).

Lyssky var nok snarere ordet, man kunne hæfte på Siemens, der røg ind i en gevaldig bestikkelsesskandale. Topchef Johannes Feldmeyer måtte tage konsekvenserne og blev varetægtsfængslet, mens der skulle ryddes op i den tyske koncern ( Siemens-topchef bag tremmer ).

Læs med i morgen når Electronic Supply får forårsfornemmelser og fortsætter beretningen om året, der gik og de mest læste artikler i nyhedsbrevet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109