23948sdkhjf

Året der gik – omvæltninger i foråret

Foråret blev præget af et par store nedture i den danske elektronikindustri. Andre af de store virksomheder rustede sig til fremtiden på den ene eller den anden måde.
Der var ellers stadig gode regnskaber fra det meste af industrien. Hos Hamann Electronic fortsatte fremgangen med stigende omsætning og overskud, og også her forberedte man sig på fremtiden med udvidelser af virksomhedens tjekkiske fabrik ( Godt år for Hamann Electonics ).

Også på ordrefronten væltede det stadig ind med spændende opgaver, og hos nordjyske Logimatic indledte man et samarbejde med den britiske våbenproducent BAE Systems om levering af it-systemer til et britisk skibsværft ( Millionordre til nordjysk it-virksomhed ).

Hos en anden våben-underleverandør kom der dog andre boller på suppen. Terma havde endnu ikke fået de ordrer ud af Joint Strike Fighter-projektet, som man havde håbet på, og det kostede i begyndelsen af juni 10 medarbejdere deres job på fabrikken i Grenå ( Fyringer hos Terma i Grenå ).

Fyringer var der også på tapetet hos en anden af elektronikbranchens internationale spillere. Sparekniven blev svunget hos Texas Instruments, og det kostede 57 arbejdspladser i udviklingsafdelingen i Aalborg ( Fyringer på vej hos Texas Instruments i Aalborg ).

En anden af Danmarks hæderkronede virksomheder startede året fuld af optimisme. GN Store Nord havde forhandlet en særdeles god pris hjem på et salg af datterselskabet GN Resound til konkurrenten Sonova, men i april sprang bomben – de tyske konkurrencemyndigheder ville ikke godkende fusionen ( Tyskland spænder ben for køb af GN Resound ).

Helt galt gik det for fladskærmsproducenten AlfaView, der ganske enkelt havde tømt kassen. Årets værste konkurs havde ramt den danske elektronikbranche ( Fladskærmsfirma indgiver konkurs ).

Heldigvis kørte tingene som i olie for langt de fleste virksomheder, og de kunne i stedet bruge kræfterne på at udvide produktionen og finde nye markeder. Hos Korsør Elektronik oplevede man fx, at et par gamle produkter atter blev efterspurgt ude i verden ( Korsør Elektronik genopliver gamle produkter ).

I Struer tog B&O også nye metoder i brug for at erobre et vigtigt marked, og for første gang fik amerikanerne mulighed for at købe nogle af virksomhedens mindre produkter via internettet ( B&O kan nu købes på nettet ).

Læs med i morgen når sommeren atter rammer os, og Electronic Supply fortsætter beretningen om året, der gik og de mest læste artikler i nyhedsbrevet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078