23948sdkhjf

Dansk miljøteknologi til prisvindende hus

Dansk varmepumpeteknologi fra virksomheden Nilan spillede en central rolle, da vinderprojektet skulle findes i en prestigefyldt solenergikonkurrence sponseret af det amerikanske energiministerium.
Ud af 20 konkurrerende projekter blev det det tyske projekt fra Technische Universität Darmstadt, der løb med førsteprisen. Det er interessant set med danske øjne, fordi den varmepumpe, der forsyner huset med energi og fordeler solvarmen er en dansk opfindelse. Den er udviklet i Danmark af virksomheden Nilan i Hedensted, der er en af de førende virksomheder i verden inden for sol- og varmepumpeteknologi.

- Vi er meget stolte af at have leveret en afgørende teknologi for, at det tyske hus kunne vinde denne prestigefyldte konkurrence. Det viser, at danske virksomheder absolut kan være med i front, når det gælder miljøteknologi, siger administrerende direktør Torben Andersen.

- Vi forventer, at vi kan bruge dette vinderprojekt til at øge interessen for vores varmepumper på det amerikanske marked, hvor der er en hastigt stigende bevidsthed om klimaændringerne og behovet for at reducere energiforbruget, siger Torben Andersen.

Varmepumper er et teknologiområde i vækst både herhjemme og i udlandet, fordi det er en optimal energikilde i lavenergi- og passivhusbyggeri.

NILAN A/S er en dansk virksomhed etableret i 1974. Virksomheden er repræsenteret i alle de nordiske lande, Tyskland, Østrig, Schweiz, Holland og Nordamerika.

Kilde: Nilan - http://www.nilan.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079