23948sdkhjf

Millioner til robotcenter

Rådet for Teknologi og Innovation tildeler det Regionale Teknologicenter for robotter, sensorer og intelligente systemer en ekstra bevilling på 1.000.000 kr.
Det Regionale Teknologicenter modtog i 2006 3,5 mio. kr. fra Rådet for Teknologi og Innovation. Med ekstrabevillingen på 1.000.000 kr. styrker teknologicenteret indsatsen yderligere.

- Vi oplever en stadig øget interesse for robotteknologiens muligheder. Det er inden for traditionel industriproduktion og landbrug og gartneri, hvor der er mangel på arbejdskraft. Pleje- og sundhedssektoren efterspørger ligeledes flere hænder, og der er behov for at forbedre arbejdsmiljøet og øge kvaliteten og effektiviteten. Robotteknologien dukker også i stigende grad op i det offentlige rum, hvor interaktion med teknologien skaber aktivitet og oplevelser. Derfor er det glædeligt, at vi gennem ekstrabevillingen kan styrke vores indsats for at udvikle og udbrede mulighederne for robotter, sensorer og intelligente systemer, siger Michael Wehner Rasmussen fra RoboCluster, der administrerer Det Regionale Teknologicenter for robotter, sensorer og intelligente systemer.

Centret er omdrejningspunkt for en innovativ udvikling af fremtidens produkter og processer inden for fire indsatsområder; Industriel Produktion, Biologisk Produktion, Pleje & Sundhed og Leg & Læring.

Kilde: Robocluster - http://www.robocluster.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078