23948sdkhjf

Telecom tynger Dantherm

Forsinket frasalg af Dantherms telecom-aktiviteter koster dyrt på Skive-virksomhedens bundlinje.
- Dantherms driftsresultat i 2014 blev samlet set utilfredsstillende, hvilket hovedsageligt skyldes en underskudsgivende Telecom forretning, indleder Dantherms administrerende direktør, Torben Duer, sin kommentar til regnskabet og fortsætter:

- HVAC forretningen havde et nogenlunde tilfredsstillende resultat, hvor 2. halvår 2014 blev bedre end i 2013. Vi forventer fortsat, at frasalget af Telecom forretningen gennemføres, når køber får de fornødne myndighedsgodkendelser, men som følge af den udskudte gennemførelse af frasalget har Dantherm fået tilsagn om en forlængelse af de nuværende kreditfaciliteter frem til januar 2016.

Dantherms 2014-driftsresultat, et underskud på 18,8 mio. kr. mod et overskud på 5,2 mio. kr. året før, var negativt påvirket af goodwillnedskrivninger på 11 mio. kr., fratrædelsesomkostninger på 3 mio. kr. og omkostninger til Telecom-frasalget på 2,2 mio. kr.

Firmaet oplyste den 24. marts 2014, at der var indgået en aftale om frasalg af forretningssegmentet Telecom. Køber har mod forventning endnu ikke kunnet opnå de fornødne godkendelser til gennemførelse af transaktionen, arbejder fortsat på at få transaktionen gennemført.

2015 afhænger af telecom-salg
Dantherms forventninger til 2015 er baseret på, at frasalget af Telecom forretningen gennemføres. Bliver frasalget ikke gennemføret, påvirkes forventningerne til driftsresultatet før eventuelle goodwillnedskrivninger ikke.

Markedsudviklingen inden for HVAC ventes fortsat moderat. På flere af produktområderne forventes en vis vækst drevet af øget fokus på indeklima og energieffektivitet. Vækst i omsætning på området er dog primært betinget af øgede markedsandele.

Omkostningsbesparelser i 2014 inden for HVAC betyder, at Dantherm i 2015 forventer et forbedret driftsresultat til niveauet 5-10 mio. kr. baseret på samme omsætningsniveau som i 2014.

Læs Dantherms 2014-årsregnskabsmeddelelse her på Electronic Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126