23948sdkhjf

Industriproduktionen holder håbet i live

Industriens forventninger er faldende, men et positivt syn på produktionen giver grund til optimisme.
Temperaturen på industriens konjunkturbarometer, der giver et signal om virksomhedernes forventninger til den nærmeste fremtid, faldt i fra - 13 i februar til - 16 i marts. Opgørelsen udarbejdes af Danmarks Statistik, og tallet er et nettotal, hvor negative værdier indikerer forventninger om tilbagegang.

- Industriens samlede konjunkturindikator faldt i marts, og den forbliver dermed fortsat på det lave niveau, vi nu har observeret i en periode. Virksomhedernes produktionsforventninger er dog fortsat positive. Humøret i industrien er derfor ikke nødvendigvis så negativt, som den samlede indikator kan indikere, siger økonomisk konsulent i DI Michael Meineche.

Industriens produktionsforventninger var i marts positive med et nettotal på 8. I februar var tallet 9. Omvendt vurderer en overvægt af virksomhederne ordrebeholdningen negativt, og de vurderer at færdigvarelagrene er for store.

- Med de positive produktionsforventninger, tror en overvægt af industrivirksomhederne på, at de kan øge produktionen i det kommende kvartal. Samtidig har industrivirksomhederne positive beskæftigelsesforventninger. Både forventninger til produktionen og beskæftigelsen peger dermed opad for det kommende kvartal, siger Michael Meineche

Modsatrettede pile
Danmarks Statistik bragte tidligere på året en analyse, der konkluderede, at det er forskellige virksomheder, der enten oplever utilstrækkelig ordrebeholdning eller positive produktionsforventninger. Forklaringen gør det vanskeligt at tolke tallene på konjunkturbarometeret.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11