23948sdkhjf

SDU åbner drone-uddannelse

Uddannelsen skal lægge sig tæt op af universitetets eksisterende kompetencer inden for robotteknologi.
I 2050 forventes droneindustrien at kunne skabe 150.000 job på verdensplan, og de udsigter er netop baggrunden for, at SDU nu lancerer en kandidatuddannelse, hvor de studerende kan specialisere sig i droner. Det skriver TV2 Fyn.

- Vi synes jo, at Danmark skal have en helt urimelig andel af de job her i Danmark, og ikke mindst her på Fyn. Jamen så har vi brug for at uddanne nogle kandidater, som er i stand til at være vidensarbejdere i de her virksomheder fremover, siger Kjeld Jensen, adjunkt, Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, SDU til tv-stationen.

- Set med vores perspektiv så har vi i Odense masser af erfaring med robotteknologi, så det er den måde, vi vil behandle dronerne på. Vi vil uddanne dem til at kunne lave robotdelene til dronen så at sige. De ting som kan sanse verden omkring sig – kamerasystemer, avancerede navigationer og sådan nogle ting, fortsætter han.

Allerede her i foråret har SDU udbudt et valgfagskursus i droneteknologi, og ifølge universitetet har der været stor tilslutning - også fra folk uden for universitetet.

De første studerende kan forventes at starte på den nye uddannelse til september.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078