23948sdkhjf

Chip-teknologi giver Aarhus-cyklister grønt lys

Monter en RFID-chip på din cykel, så skifter lyset fra rødt til grønt. Det tilbud har 200 aarhusianske cyklister takker ja til på få timer.
Aarhus Kommune giver i dag 200 cyklister en forsmag på en ny teknologi, kommunen vil benytte rulle ud tværs gennem byen. Cyklisterne får en RFID-chip monteret på cyklen, som giver dem muligheden for at få rødt lys til at skifte til grønt.

Systemet testes i første omgang i krydset Grønnegade/Åboulevarden fra i dag torsdag den 16. april 2015. Krydset er en del af den kommende supercykelsti mellem Aarhus og Lisbjerg via Skejby.

- Vi har allerede uddelt alle 200 chips, siger Pablo Celis, projektleder for Aarhus Cykelby, til Electronic Supply torsdag formiddag, får timer efter at man begyndte at uddele og montere de små chips på forbipasserendes cykler i krydset.

Teknologien og chips er leveret af dels den store leverandør af trafiksystem-løsninger Swarco, dels af Aarhus-baserede ID-Advice, der arbejder med RFID-løsninger og trådløs teknologi.

Kan blive udbredt til store dele af byen
Med systemet registreres cyklen cirka 100 meter før krydset, så lyset kan nå at skifte, uden at cyklisten skal stoppe. Der gives prioritet i krydset, når blot en enkelt cyklist med chip registreres af systemet, og kommer der flere cyklister med chip monteret forlænges grøntiden.

Teknologien bliver nu testet i tre måneders tid. Tanken er, at det kan blive rullet ud allerede næste år andre steder i byen - primært i de signalregulerede kryds på hovedruterne for cyklisterne i byen. Hermed målretter man fordelene til den særlig gruppe af cyklende langturspendlerne.

Chip-teknologien er del af en kommende fordelsklub. På sigt får medlemmerne bl.a. signalprioritering ved udvalgte lyssignaler. Forsøget med cykel-chips er del af EU-projektet Smart City Aarhus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081