23948sdkhjf

Nyt eksperimentarium i Aarhus

Producenter, udviklere og forskere i velfærdsteknologi skal i direkte kontakt med borgerne på nyt velfærdsteknologisk center og udstillingsområde i hjertet af Aarhus.
Med 6,3 millioner bevillings-kroner i hånden etablerer Aarhus Kommune nu et velfærdsteknologisk testcenter centralt i byen.

Da pengene netop er bevilget er der ikke på nuværende tidspunkt truffet konkrete aftaler med nogen leverandører af velfærdsteknologiske løsninger, oplyser specialkonsulent Erland Winterberg fra Aarhus Kommunes Center for Frihedsteknologi til Electronic Supply.

- Imidlertid er der mange leverandører og brugergrupper herunder undervisnings- og forskningsinstitutioner der har vist interesse for initiativet, og det vil være naturligt at involvere alle interessenter i opbygningen af Velfærdsteknologisk Eksperimentarium, forklarer Erland Winterberg.

Til at stå for etablering af det velfærdsteknologiske eksperimentarium vil kommunen snarest ansætte en projektleder. Først i december forventer man så at indvie det nye center.

Brugerdreven udvikling og innovation
Placeret i Dokk1 på havnen i Aarhus, som blandt andet favner hovedbiblioteket og borgerservice, har det nye center fået arbejdstitlen ”Velfærdsteknologisk Eksperimentarium”. Ambitionen er, at borgerne får ansvar for og kompetence til at bruge teknologien i hverdagen. Det kan handle om alt fra apps til børn med læsevanskeligheder til stemmestyret vinduesautomatik til mennesker med fysiske funktionsnedsættelser. Samtidig vil vi skabe et centralt beliggende miljø for produktudvikling og brugertest.

- Vi vil udbrede brugen af velfærdsteknologi – ja, hele definitionen af velfærdsteknologi – til borgere i alle aldre. Det gør vi ved at etablere seværdige og informative udstillingsfaciliteter, hvor alle har mulighed for på egen krop at afprøve forskellige velfærdsteknologiske løsninger og komme i dialog med medarbejdere, udviklere, forskere og producenter om ønsker, behov og forslag til nye, innovative løsninger. Udstillingen skal fungere som showroom, de forskellige produkter skal kunne afprøves i realistiske omgivelser, siger velfærdsteknologichef i Aarhus Kommune, Ivan Kjær Lauridsen.

Projektet har en løbetid på tre år og det samlede budget på 6,3 mio. kroner fordeler sig over fire kalenderår.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095