23948sdkhjf

Forsvaret utilfreds med Saab

Et kommunikationssystem til 143 mio. kr. fungerer ikke, og det har fået det danske forsvar til at forlange pengene tilbage fra producenten Saab.
Det omstridte system går under navnet DACCIS (Danish Army Command, Control and Information System) og har været under udvikling i de sidste tre år. Nu har Forsvarets Materieltjeneste imidlertid opsagt kontrakten med leverandøren Saab og forlangt 143 mio. kr. af de svenske producenter.

- Saab og FMT har under forhandlinger om en tillægsaftale haft forskellige opfattelser af forudsætninger og indhold, men det er Saabs opfattelse, at en tillægsaftale nu kan tegnes i overensstemmelse med FMT’s ønskemål, og at udviklingen dermed også kan fortsætte i dialog med FMT. Saab mener ikke, at forudsætningerne er der for at opsige aftalen, skriver den svenske koncern i en pressemeddelelse.

Hos Forsvarets Materieltjeneste mener man til gengæld ikke, at Saab har levet op til sine forpligtelser i kontrakten.

- Forsvaret har forhandlet med det svenske firma, Saab, om leveringen af en udgave af systemet klar til brug for forsvarets styrker, som er indsat i internationale missioner inden udgangen af 2008. Det har ikke været muligt. Derfor er beslutningen truffet, skriver Forsvaret på sin hjemmeside.

Kilde: Saab - http://www.saab.se og Forsvarskommandoen - http://www.forsvaret.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079