23948sdkhjf

Stor fremgang for Vestas

Der var klar fremgang på bundlinjen for verdens største vindmølleleverandør, da de i dag kunne præsentere det med spænding imødesete årsregnskab. Til gengæld falder Vestas’ markedsandel.
Omsætningen steg med 7,5 mia. kr. til 36,2 mia. kr., og overskuddet før skat blev mere end fordoblet fra små 1,5 mia. kr. i 2006 til 3,3 mia. kr. i 2007. Dermed blev der som ventet tale om et rekordstort overskud.

Til gengæld måtte Vestas notere et fald i markedsandelen. I alt afskibede virksomheden vindkraftsystemer med en samlet effekt på 4.974 MW og leverede i 2007 vindmøller til kunderne med en kapacitet på 4.502 MW, hvorfor markedsandelen skønnes at være faldet til 23 % fra 28 %. Faldet i markedsandel skyldes nye kinesiske aktører og en stigning i igangværende arbejder.

Koncernen regner dog med at kunne fortsætte den kraftige økonomiske fremgang i 2008. Omsætningen forventes at stige til 42,5 mia. kr. Markedsandelen ventes at stige til ca. 25 %.

Også de nylige havarier på to danske møller var i fokus i årsrapporten:

- Vestas arbejder ud fra ”Safety first”, og vil derfor på baggrund af de seneste vindmøllehavarier, nu gennemføre en ekstraordinær undersøgelse af udvalgte møller opstillet tæt på beboelse, veje mv, skriver Vestas i sin årsrapport.

Kilde: Vestas - http://www.vestas.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125