23948sdkhjf

IT virksomheder speed-dater med partnere fra ulande

Som en del af en større it- og kommunikationsmesse - ICT / INTERNET EXPO Denmark - i Bella Center afholdes også arrangementet TechChange ICT 2008, hvor it-virksomheder fra en række udviklingslande i dag og i morgen "speed-dater" med potentielle danske partnere.
Her præsenterer Danida 12 it-virksomheder fra Bangladesh, Bolivia, Egypten, Ghana, Nicaragua, Uganda og Vietnam for danske partnere.

- Formålet er at matche virksomheder fra Danidas programsamarbejdslande med danske virksomheder. Det giver de lokale virksomheder adgang til den nyeste teknologi og viden. Det vil forbedre konkurrenceevnen for den enkelte virksomhed i udviklingslandet, siger projektadministrator Marie Wibe, Danidas B2B Sekretariat.

- De danske virksomheder får adgang til en ny kvalificeret arbejdskraft, og der skabes interesse for nye markeder, tilføjer hun.

De deltagende virksomheder er udvalgt i samarbejde med IT-Branchen og Håndværksrådet. Efter møder med en række potentielle danske partnere tager de så eventuelt de første skridt til mere forpligtende partnerskaber. De Danida-støttede samarbejder kan fx resultere i fælles udviklingsprojekter eller outsourcing af den danske virksomheds opgaver til partneren i ulandet eller fælles udviklingsprojekter.

Arrangementet er en del af Danidas business to business-program, som udvikler erhvervslivet i Danidas programsamarbejdslande gennem partnerskaber mellem danske virksomheder og lokale virksomheder.

Dansk viden til Bolivia
Torben Rune fra telerådgivningsvirksomheden Netplan i Hillerød samarbejder med en lokal partner om et fælles datterselskab i Bolivia. Her kan Torben Rune bruge sine danske erfaringer på et ny og uopdyrket marked, fortæller han:

- Vi fik mulighed for risikofrit at prøve kræfter med de muligheder, der ligger internationalt, og de erfaringer og kontakter, vi nu har fået via vores datterselskab og partnere i Bolivia, har styrket vores internationalisering på andre fronter, siger direktør og stifter Torben Rune fra Netplan A/S.

Senest har SAP-konsulentvirksomheden Segmenta i Brøndby dannet et datterselskab, som sammen med en lokal virksomhed skal uddanne 100 vietnamesere i softwaresystemet SAP.

- Vietnameserne er godt uddannede, velmotiverede og langt billigere end indiske it-medarbejdere. Der er markante fordele ved at lægge aktiviteter i Vietnam, hvor markedet desuden tæller 84 mio. indbyggere, siger adm. direktør Lars Damgaard fra Segmenta.

Handler om markedsadgang
- Ideen er dels at opbygge et sundt erhvervsliv i udviklingslandene, men det handler i høj grad også om at sikre danske virksomheder adgang til markedet. Lande som Vietnam spås en betydelig økonomisk vækst de kommende år, og her er det utrolig vigtigt, at danske små og mellemstore virksomheder får bidt sig fast. Det siger chefkonsulent Tine Bork fra Håndværksrådet, der arbejder med B2B-programmet.

Kilde: Håndværksrådet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063