23948sdkhjf

Støvring-firma skaber specialudstyret drone

Sky-Watch er med til at udvikle en drone, som udstyret med bl.a. vandhøjdemåler giver ny viden i kampen mod oversvømmelser.
Prototypen til et lille ubemandet fartøj med nogle helt særlige egenskaber er lige nu ved at blive bygget færdig.

Det er forskere fra DTU Space og DTU Miljø, der sammen med dronevirksomheden Sky-Watch fra Støvring arbejder på at udvikle en ny smart drone. Den skal være med til at indsamle viden om bl.a. vandstigninger og vandstrømme, og dermed skabe et grundigt overblik over, hvordan vi bedst kan beskytte os mod f.eks. oversvømmelser

Den ny drone får en langt større rækkevidde end de nuværende typer. Samtidig vil den med en særlig GPS kunne manøvrere med centimeters nøjagtighed, som indtil nu har været umuligt med almindelige droner.

Snart på vingerne
Dronen får indbygget en helt unik vandhøjdemåler, så man kan få overblik over, hvordan vandet vil opføre sig, hvis det stiger i forbindelse med en f.eks. en storm. Altså vil det blive muligt at forudsige, hvordan man bedst beskytter eksempelvis boligområder mod pludselige vandstigninger.

Måleren kan samtidig bruges til overvågning af vandløb, søer og indre farvande, og det bliver blandt andet muligt at kunne sende den ud og hente vandprøver på ellers svært tilgængelige steder.

Den nye drone ventes at komme ud og flyve for første gang om en-to måneder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078