23948sdkhjf

Aalborg-firma klar med drone-nummerplade

MyDefence Communication har udviklet en prototype på en elektronisk drone-nummerplade.
Transportministeriet fremlagde i april en rapport med forslag til regulering af brugen af droner både erhvervsmæssigt og privat. Rapporten anbefalede registrering og identifikation – eller nummerplader – af droner af hensyn til sikkerheden.

Læs også: Danmark som droneland

MyDefence Communication er nu klar med første udgave af en sådan ”nummerplade”. Det skriver ing.dk.

Kommer til at veje 10 gram
Prototypen har det Aalborg-baserede firma udviklet i samarbejde med Trafikstyrelsen. Den skal indeholde en radiosender, batteri, GPS, altimeter og en mikroprocessor. Den elektroniske nummerplade, der installeres på dronen, kommer til at veje mellem 5 og 10 gram.

Enheden sender løbende data med information om dronens GPS-koordinater, højde ID-nummer og type.

Den nødvendige regulering
Dronenummerpladerne skal øge sikkerheden omkring droner ved at gøre data tilgængelig for alle dronepiloter og politiet, der også får bedre mulighed for at håndhæve reglerne omkring droneflyvning.

- Der er helt klart brug for et ID-system for droner. Det er et fuldstændigt ureguleret område i øjeblikket, som mange i industrien gerne vil lave services til, men der skal søges dispensation hos Trafikstyrelsen om alt som det er nu. Det kræver, at vi laver et ID-system, der understøtter et sikkerhedsmæssigt og retsligt system, siger partner i MyDefence, Dan Hermansen, til ing.dk.

Original artikel: http://ing.dk/artikel/dansk-firma-her-er...
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083