23948sdkhjf

Undersøgelse: Medarbejdere føler, at LEAN sluger deres tid

Indførelse af LEAN er ikke udelukkende med til at mindske spild og effektivisere produktionen. For medarbejderne kan det betyde øget tidsforbrug på møder og mere spildtid.
Det er Capacent Epinion, der har lavet undersøgelsen blandt en række ingeniører, og den viser, at 40 % af de adspurgte har oplevet, at mødeaktiviteten er øget på grund af LEAN-projektet. Godt 42 % mener, at LEAN-projektet har betydet øget eller uændret spildtid. Dermed indikeres også, at mange medarbejdere kan opfatte den tid, der skal bruges på møder og lignende, som spildt. Det skriver Ingeniøren.

- Den tid kan opfattes som spildtid, hvis medarbejderne ikke kan mærke resultaterne af deres indsats. Der er nok en tendens til, at mange LEAN-projekter bliver overbureaukratiske med alt for detaljerede analyser, i forhold til, hvad virksomheden reelt får ud af projektet, udtaler lektor i økonomistyring fra Handelshøjskolen i København, Ivar Friis, til Ingeniøren.

Professor ved Erhvervsstudier på Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh, opfordrer ledelsen til at opsætte en række økonomiske succeskriterier, før LEAN-projektet går i gang, så det er lettere for medarbejderne at se, at indsatsen betaler sig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087