23948sdkhjf

Nilfisk-Advance køber endnu en amerikansk virksomhed

Med overtagelsen pr. 1. marts 2008 af HydraMaster i USA, som er producent af mobile tæpperensemaskiner, styrker Nilfisk-Advance både sin position som udbyder til det professionelle rengøringsmarked og sit sortiment af maskiner til indendørs rengøring.
Købet af HydraMaster, som sker i forlængelse af sidste års overtagelse af virksomheden U.S. Products, er et led i Nilfisk-Advances strategi om produkt- og markedsmæssig ekspansion i Nordamerika.

Med overtagelsen sætter Nilfisk-Advance således yderligere fokus på udbygning af sine aktiviteter indenfor rengøring af tæpper og stofbelagte overflader, hvor Nilfisk-Advance nu har etableret sig blandt de dominerende udbydere.

HydraMaster er en 40 år gammel privatejet virksomhed med et produktprogram, der inkluderer maskiner, tilbehør og artikler, der er beregnet til rengøring og vedligeholdelse af tæpper, polstrede møbler og andre stofbelagte overflader. Virksomheden har været særdeles innovativ indenfor udviklingen af mobile maskiner af høj kvalitet.

I 1985 og 1998 har HydraMaster overtaget tre andre amerikanske udbydere af tilsvarende udstyr. Således beskæftiger HydraMaster i dag omkring 120 medarbejdere på virksomhedens domicil i Mukilteo, Washington. HydraMaster havde i 2007 en omsætning på 24,2 mio. dollars (120 mio. kr.). Der er tale om en velindtjenende virksomhed.

Det er planen, at virksomhedens produkter fortsat skal udvikles og markedsføres under HydraMaster navnet, ligesom fremstillingen af produkterne fortsat skal finde sted på fabrikken i Mukilteo. Det er imidlertid planen, at der skal ske en ledelsesmæssig samordning med søstervirksomheden U.S. Products i Idaho.

Det er aftalt med sælger, at købesummen ikke offentliggøres.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109