23948sdkhjf

Linak havde stor succes med opfinderkonkurrence

Ingeniørvirksomheden Linak og Teknologisk Institut offentliggjorde for nylig vinderne af en landsdækkende opfinderkonkurrence for danske studerende. Mere end 70 studerende deltog i konkurrencen med vidt forskellige opfindelser.
En elektrisk trapperampe, som kørestolsbrugeren selv aktiverer og folder ud og et regulerbart midterværn, som skaber flere motorvejsspor i myldretidstrafikken. Det er to af budene i en stor opfinderkonkurrence, hvor mere end 70 studerende har deltaget med 32 forskellige bidrag.

- Vi har modtaget en lang række spændende, nytænkende og vidt forskellige bud fra studerende landet over, og vi er utrolig godt tilfredse med resultatet, forklarer business development manager Claus Rode fra Linak Danmark. Ingeniørvirksomheden er verdens største producent af elektriske aktuatorer, som er den mekanisme, der fx får elektriske hæve/sænkeborde til at køre op og ned.

Sammen med Teknologisk Institut står Linak bag konkurrencen, som for nylig blev afsluttet med en stor ceremoni på innovationscentret MAD House i Middelfart. Her blev seks vinderprojekter kåret med præmier til en værdi af i alt 150.000 kr.

Unge er gode til at opfinde
Vinderen af kategorien ”Bedste Nytænkning” har for eksempel skabt et regulerbart midterværn til motorveje, som hæves og sænkes efter behov. Opfindelsen giver mulighed for at skabe fire spor ind mod byen og to ud ad byen om morgenen – og modsat om eftermiddagen. En opfindelse, der uden tvivl vil lette hverdagen hos mange.

- De 70 konkurrencebidrag viser i den grad, at der findes masser af nytænkende unge mennesker, som er interesserede i at opfinde nye produkter. Samtidig kommer opfindelserne både fra studerende på de korte og lange videregående uddannelser, så man behøver altså ikke at være professor for at finde på noget innovativt, fortæller Claus Rode.

Seng på himmelfart
Blandt de andre vinderforslag er en såkaldt Himmelhems, som er en sengeramme med fire elektriske aktuator-ben, der med et tryk på en knap løfter sengen op under loftet. På den måde omdannes et soveværelse til også at være for eksempel en stue eller arbejdsplads.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er ganske imponeret over de unges opfindelser. De studerende har vist et fantastisk engagement, og de 32 bidrag er et godt eksempel på deres evner til at tænke i nye baner, produkter og processer, siger Claus Rode.

Innovation er vejen frem
Claus Rode fra Linak understreger desuden, at innovation er vejen frem, når der skal tænkes store tanker og skabes nye ideer på tværs af fag og kompetencer.

- Det kræver mod og kreativitet at tænke store tanker og se mulighederne i det, man hidtil har ment, var umuligt. Det betyder, at vi skal tænke på tværs af fag og kompetencer, og at lysten og evnerne til nytænkning skal understøttes på uddannelsesinstitutionerne. Det vil vi gerne bidrage til, slutter Claus Rode.

Kilde: Linak Danmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109