23948sdkhjf

Millionbøde til Widex og Oticon

De to danske høreapparatsproducenter er blevet dømt som tabere i en stor patentsag anlagt af en amerikansk virksomhed.
Den amerikanske virksomhed Energy Transportation Group lever blandt andet af at opkøbe gamle patenter med henblik på at sagsøge nuværende producenter. Det har man også gjort i sagen mod de to danske høreapparatsproducenter, hvor et 20 år gammelt patent nu har resulteret i, at et nævningeting i Delaware har tilkendt den amerikanske virksomhed en samlet erstatning på 31 mio. dollars fra Oticon og Widex. Det skriver Ingeniøren.

Mødet med det amerikanske selskab kan derfor vise sig at blive et dyrt bekendtskab for de to danske producenter. Udover erstatningen bliver der nemlig tale om store advokatregninger. For eksempel har Oticon-ejeren William Demant afsat 140 mio. kr. til sagen i regnskabet, hvoraf de 60 mio. kr. alene går til advokater. Også hos Widex erkender man, at der er afsat adskillige millioner til sagsomkostninger.

Widex agter at anke dommen, og det ventes William Demant også at gøre. En tredje dansk producent, GN ReSound, har til gengæld tidligere indgået forlig med det amerikanske selskab. Det vurderes at have kostet i omegnen af 25 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097