23948sdkhjf

GN-aktionærer forargede over direktørers bonus

På tirsdagens generalforsamling blev der talt kraftigt imod det bonusprogram på 37 mio. kr., som GN Store Nords direktion har fået udbetalt i 2007.
2007 var lidt af et katastrofeår for GN Store Nord. Et mislykket salg af datterselskabet GN ReSound og et stort underskud har dog ikke hindret direktionen i at få udbetalt hele 37 mio. kr. i bonus, og ifølge Børsen fik det faktum flere fremtrædende aktionærer til at gå på talerstolen på gårsdagens generalforsamling.

- Jens Due Olsen (tidligere koncerndirektør, red.) har modtaget en ekstraordinær aftrædelsesbonus, som det kan være lidt svært at se rimeligheden i. Desuden har Toon Bouten (administrerende direktør i GN Netcom, red.) fået en væsentligt højere løn end fastsat. Jeg har bestemt ikke noget imod, at gode resultater belønnes, der har imidlertid ikke været en udvikling i GN Netcom, der berettiger en bonus, udtaler Claus Wiinblad, aktiechef hos storaktionæren ATP, til Børsen.

Af de 37 mio. kr. er de 23 mio. kr. gået til Jens Due Olsen. Bestyrelsesformand Mogens Hugo forsvarer dog bonusudbetalingerne og siger blandt andet, at det var nødvendigt med det store vederlag til Jens Due Olsen, der er afgående koncerndirektør, da hans aftrædelse er trukket i langdrag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079