23948sdkhjf

Flux med på Europas mest avancerede rumfartsmission

Danske Flux har leveret komponenter til navigations- og kommunikationsudstyret på den europæisk udviklede Automatic Transfer Vehicle.
Torsdag den 3. april indleder ATV sin endelige sammenkobling med den Internationale Rumstation. Det Europæiske Rumfartsagentur anser missionen som en af de mest avancerede nogensinde og kulminationen på mange års udvikling og en investering på mere end 10 mia. kr.

Tilkoblingen vil blive fulgt med spænding hos Flux A/S i Asnæs, som blandt andet har leveret komponenter til navigations- og kommunikationsudstyret, der vil blive anvendt under den kritiske docking fase.

Sammenkoblingen
Europæisk rumfart tog hul på en ny æra, da det europæiske superfragtfartøj ATV i marts blev opsendt fra ESA-rumbasen i Kourou, Sydamerika. Målet er den internationale rumstation, som ATV i årene fremover skal betjene med forsyninger og udstyr.

Efter en lidt problematisk start har ATV nu gennemført alle testflyvninger succesfuldt og er parkeret 2.000 meter fra rumstationen klar til den endelige tilkobling den 3. april.

Den kritiske docking fase, hvor ATV’en skal sammenkobles med det russiske servicemodul Zvezda varer fire timer og starter, når ATV’en er 250 meter fra rumstationen. Mens ATV og rumstationen begge bevæger sig med en hastighed på 28.000 km i timen, vil ATV’en nærme sig med nogle få cm i sekundet.

Kilde: Flux

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109